Pasta carbonara (vega)


Ingrediënten voor 4 pers:

  • 1 pak pasta
  • 2 grote uien 
  • 4 knoflook tenen
  • Vega spekjes (125 gram pp)
  • Peterselie
  • 300 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 6 eieren

 

Bereiding:

  • Kook de pasta. 
  • Doe in een wokpan de uien en knoflook 4. Dat moet je glazig bakken.
  • Voeg de spekjes toe en bak ze. 
  • Als de spekjes gebakken zijn kan het vuur uit. (Bakken in olijfolie)
  • Snijd de peterselie en meng dit door de spekjes.

 

Daarna heb je geen vuur meer nodig.

 

  • Rasp de parmezaanse kaas (of je koopt het geraspt).
  • Doe de kaas in een kom en mix dit met 3 hele eieren + 3 eidooiers bij elkaar.
  • Dit is je saus, roer de saus samen met de spekjes door de pasta heen en dan ben je klaar. 👍🏼


 »