Travel

Photo diary: Berlijn

8 augustus 2016

In deze photo diary deel ik met jullie de foto’s die ik de afgelopen week met mijn mobiel heb gemaakt in Berlijn.

Rond 17:00 kwamen wij aan in ons airbnb appartement midden in het centrum van de wijk NeukΓΆlln.

Foto 01-08-16 20 52 58

Op Teske haar blog had ik gelezen over een leuk vegan zaakje in de buurt (Let it be). We besloten erheen te lopen om daar te gaan dineren, maar helaas was Let it be gesloten op maandag… Op de weg terug naar het appartement kwamen we een zaakje tegen waar het eten er wel lekker uitzag. Bovenstaande foto was mijn eerste avondmaal in Berlijn (geen idee meer hoe het heet).

Foto 02-08-16 11 00 17

Berlijn is een drukke stad en niet alleen bovengronds, in het openbaar vervoer was het elke dag erg druk. Wij hebben gebruik gemaakt van het openbaar vervoer omdat dit veel makkelijker was dan overal naar parkeerplek zoeken. Wel vond ik de verbinding in de stad heel erg tegenvallen, er is geen een keer geweest waarbij wij niet moesten overstappen op een andere metro.

Foto 02-08-16 13 36 17

Op dinsdag bezochten wij het joods museum.

Foto 02-08-16 18 58 38

Foto 02-08-16 20 03 30

Op dinsdag was Let It Be wel geopend en heb ik genoten van de Thom Yorke Burger: een burger van groentes met rode bieten, humus & een lekkere fritzlimo!

Foto 03-08-16 13 24 35

Woensdag was het tijd voor de Brandenburger Tor. Ik had zo’n zin in een lekkere limonade toen ik de Starbucks zag dus die heb ik ook genomen!

Foto 03-08-16 14 40 24

Daarna hebben wij een kijkje genomen in The Mall of Berlin, een heel mooi winkelcentrum.


Foto 03-08-16 17 58 57

Die avond hebben wij bij Barettino gegeten waar ik deze spaghetti met groene pesto had uitgekozen. Wel lekker, maar er zat iets teveel rucola in de pesto verwerkt waardoor het gerecht erg bitter van smaak werd. Als toetje deelde ik en mijn zusje een brownie classico (een normale brownie) en een monster brownie waar creamcheese tussen zat! 😱

Foto 03-08-16 19 29 16
Foto 03-08-16 19 51 29

Op de terugweg maakte ik deze foto’s van street art op de gebouwen die wij tegenkwamen.

Foto 04-08-16 13 11 45

Op donderdag bezochten we onder andere de Berlijnse muur, die moet je gezien hebben als je in Berlijn bent geweest. Een deel van de muur staan hekken voor, later verdwijnt dat hek en dan valt het meteen op dat er over al die mooie tekeningen heen is geverfd/getekend. Super zonde .. Maar volgens mij wordt eens in de zoveel tijd de muur voorzien van nieuwe kunst.

Foto 04-08-16 20 25 08

De laatste avond stapte wij naar binnen bij Sfizy Veg, de eerste vegan pizzeria in Europa. Ik koos voor de Salzig Thuna & als toetje een vegan cheesecake, die was heerlijk!

Op vrijdag was het alweer tijd om weer naar huis te gaan. ‘S ochtends ontbeten we nog in het appartement, hebben de Aziatische supermarkt op de hoek nog even bezocht en zijn toen weer terug naar Nederland gereden. Ben jij al eens in Berlijn geweest? Zo ja, wat was het leukste dat jij daar hebt bezocht / het lekkerste wat jij hebt gegeten?

Liefs,
Cherissa

No Comments

Leave a Reply